19. joulukuuta 2013

ROCKY ROAD - FUDGE

IMG_8823

Heippa! Olen törmänny monissa blogeissa tuohon kuuluisaan, helppoon ja monesti joulun alla ethtävään suklaiseen herkkuun. Nyt päätin Itsenäisyyspäivöksi sitä itsekkin koittaa, ja täytyy sanoa että kyllä oli ihanaa, vaikka itse en enää olekkaan kauheasti herkuista innostunut. Joten oli aivan pakko tulla jakamaan teillekkin tämä suussasulavan herkullisen Rocky Road-Fudgen ohje.

Tarvitset:
Puolikkaan purkin kondensoitua maitoa
170g suklaata (itse käytin taloussuklaata)
Sisältöön sopii melkeinpä mitä vaan, mutta itse käytin:
Mini vaahtokarkkeja
Amerikan pastilleja
Lakritsia

Ensin laitetaan fudgen sisältö valmiiksi lähettyville ja määritellaan sisällön määrä, koska kondensoitu maito jähmettyy todella nopeasti toffeemaiseen muotoon. Itse pilkoin esimerkiksi amerikan pastillit puoliksi, niin ettei ne ole ihan niin isoina fudgen seassa. Sisältöön voi laittaa mitä vaan mitä mistä tykkää! Tykästyin itse ajatukseen että siinä olisi vaahtokarkkeja, amerikan pastilleja ja lakritsia. Pähkinän kanssa olisi varmaan ollut todella herkullista myös mutta sitten pitää tietää ettei kenelläkään tulevan fudgen syöjällä ole pähkinä allergiaa. 
IMG_8740IMG_8744


Tässä välissä on hyvä ottaa vuoka, laittaa sinne leivinpaperi ja voidella se hyvin että fudge lähtee jähmettymisen jälkeen paperista irti.

IMG_8746
Sitten sulatetaan suklaa ja lisätään kondensoitumaito! Koska suklaan sekaan laitetaan tässä vaiheessa tuo kondensoitu maito, niin sulatus onnistuu hyvin esimerkiksi pinnoitetussa pienenssä kattilassa hellan päällä. Itse sulatin yhden suklaalevyn. Mikä oli annoksena mielestäni juuri sopivan kokoinen kun meitä oli 4 henkeä syömässä. Olen myös kuullut että tumman suklaan ja maitosuklaan sekotuksestakin tulee hyvää :) Ehkä sitä sitten jouluna testaukseen... 

IMG_8753
Kun sulatettu suklaa on valmis siitä alkaa tulla toffeemaista, silloin heitetään sekaan sisältö ja sekoitetaan kaikki sekaisin. Sitten vaan kaadetaan fudge vuokaan. Itse säästin täytteestä hieman ja ripottelin sitä vielä fudgen päälle. Vuoassa oleva fudge laitetaan jääkaappiin jähmettymään yön yli. Kun fudge on valmista irrotetaan se paperista ja laitetaan pieniksi palasiksi ja kauniisti esille.

Done, helppoa kuin mikä! 
<3 Julija

10 kommenttia:

 1. Anonyymi19/12/13

  Nam ihanan näköisiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se kyllä olikin :)

   Poista
 2. Anonyymi19/12/13

  Ihanan näköinen<3 ohje meneekin testaukseen loman aikana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Oli nimittäin aivan fantastista :)

   Poista
 3. Me ollaan näitä jo muutamana vuonna mun synttäreille tehty, on kyllä hyviä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä onkin varmaan ihana tehdä jonnekkin juhliin :P

   Poista
 4. Anonyymi21/12/13

  oih! ihanan näköistä! <3

  VastaaPoista
 5. haastoin sut :)
  http://empunblogi-emppuu.blogspot.fi/2013/12/haaste_22.html#comment-form

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käynkin tsekkaamassa :)

   Poista